Самогоноваріння виноробство і пивоваріння для початківців в домашніх умовах
Давайте поговоримо про самогон. Як його зробити, як і з чого приготувати для нього брагу.
Самогон - відомий алкогольний напій, приготований в домашніх умовах.
Відразу хочу пояснити - ця стаття не заклик до алкоголізму, а як раз навпаки - в першу чергу для незловживаючих алкоголем і бажаючих мати завжди в домашніх запасах якісні та смачні спиртні напої.
Хочу дати кілька порад для початківців на цьому терені:
Якщо ви вирішили серйозно цим зайнятися для отримання справжніх, смачних напоїв - не використовуйте самопальних перегінних апаратів.
Якщо немає можливості виготовити якісний і правильний дистиллятор, краще його придбати готовий.
При виборі, зверніть увагу з якого матеріалу він виготовлений, краще з харчової нержавіючої сталі, а ось сухопарник, що з'єднують трубки і змійовик в холодильнику, в ідеалі повинні бути мідними.
Майте на увазі при виборі обсягу апарату, заповнювати його при дистиляції потрібно тільки на 2/3 об'єму, тобто якщо апарат на 12 літрів, за один раз ви зможете перегнати не більше 8 літрів браги.
Зверніть увагу, щоб на апараті обов'язково був вбудований термометр, це на багато полегшить вам процес приготування.
Самогоноваріння
Настоянки
Настоянка - алкогольний напій, приготований методом настоювання дистиляту або розведеного етилового спирту на фруктах, ягодах, травах, корінні, спеціях або прянощах. Зазвичай настойки міцніше лікарів, але менш солодкі. У рубриці розглянуто домашні рецепти настоянок та технології їх приготування.
Вид напою:
магазинний (бренд або марка)
домашній (рецепти приготування)
всі варіанти
особливості:
популярні
фруктові і ягідні
молочні, кавові, шоколадні
на травах, горіхах, коренях, спеціях та ін.
екзотичні
лікувальні
Настоянки
Виноробство
Виноробство - мистецтво, секретам якого потрібно вчитися роками, але зробити домашнє виноградне вино може будь-хто. Зрозуміло, що це буде не шедевр гідний світових виставок, але при дотриманні інструкції смак саморобного напою буде краще, ніж у багатьох магазинних. Пропоную вашій увазі детальну технологію приготування вин (червоних і білих) в домашніх умовах. У рецепті використовуються тільки виноград і цукор, в окремих випадках потрібно ще вода.
Для домашнього виноробства краще за інших підходять такі сорти винограду як Степняк, Платовский, Росинка, Дружба, Регент, Сапераві, Кристал, Фестивальний, які не вимагають особливого догляду і мають досить високу цукристістю. Але це не означає, що з інших сортів, наприклад, Ізабелла або Лідія, не можна зробити вино, просто доведеться додати більше цукру.
Виноробство
Пивоваріння
Як зварити пиво в домашніх умовах за традиційним рецептом Пиво домашнього приготування вигідно відрізняється від дешевих магазинних аналогів більш насиченим смаком, густий піною і відсутністю консервантів. Виходить напій, що не містить нічого зайвого. Я розповім, як варити пиво за класичним рецептом, використовуючи тільки традиційні інгредієнти: хміль, солод, воду і дріжджі. Щоб зберегти оригінальний смак, ми не будемо вдаватися до фільтрації і пастеризації.
Пивоваріння
Рецепти домашніх коньяків
Повна технологія приготування справжнього коньяку (бренді) та рецепти напоїв, в тій чи іншій мірі імітують колір, аромат і смак виноградних брендів, але з більш простим і швидким виготовленням.
Рецепти домашніх коньяків
Правильний рецепт домашнього віскі
У цьому матеріалі я розповім, як зробити віскі в домашніх умовах за класичною технологією, яка використовується в Ірландії і Шотландії. Рецепт багато в чому нагадує звичайне самогоноваріння, але додається ще один етап - настоюваати на деревині дуба, яке триває шість і більше місяців. Отримати хороший напій раніше не можна.
Правильний рецепт домашнього віскі
Рецепти приготування рому в домашніх умовах
Ром (англ. Rum, ісп. Ron, фр. Rhum) - міцний спиртний напій, що виготовляється шляхом зброджування і перегонки з побічних продуктів цукрово-тростинного виробництва, таких як патока і тростинний сироп. Прозора рідина, що виходить після перегонки, зазвичай потім витримується в дубових або інших бочках.
Ром відіграє значну роль в культурі більшості островів Вест-Індії і часто асоціюється з британським королівським флотом і піратством. Ром також був популярним засобом обміну і сприяв поширенню рабства. Крім того, він послужив приводом для австралійського ромового бунту на початку XIX століття.
Рецепти приготування рому в домашніх умовах
Мартіні і інші вермути
Мартіні (martini) - найпопулярніша марка вермуту (нім. Wermut - полин) - кріплені вина, ароматизованого екстрактом полину (обов'язково), а також іншими травами і спеціями. Міцність вермутів - 11-25% (зазвичай 16-18%).
Мартіні і інші вермути
Домашній абсент, наближений до оригіналу
Якщо вам набридли традиційні алкогольні напої (пиво, горілка, вино), раджу побалувати себе нетрадиційним спиртним, наприклад, абсентом. Причому необов'язково купувати його в магазині. Витративши трохи часу, можна приготувати абсент в домашніх умовах. Всі потрібні інгредієнти продаються в магазині або аптеці. Напій виходить навіть краще, ніж магазинний. Чому так, розповім далі.
Домашній абсент, наближений до оригіналу
Домашня самбука близька до оригіналу
Ентузіастам, які не бажають купувати італійський лікер в магазинах, раджу зробити самбуку в домашніх умовах. Рецепт дуже простий, його втілення в життя не вимагає багато сил, часу і грошей. Всі необхідні інгредієнти легкодоступні. Технологія приготування описана нижче.
Домашня самбука близька до оригіналу
|