Категорії розділу
Мої статті [85]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

РОМ рецепти приготування рому в домашніх умовах

РОМ

Рецепти приготування рому в домашніх умовах

Ром (англ. Rum, ісп. Ron, фр. Rhum) - міцний спиртний напій, що виготовляється шляхом зброджування і перегонки з побічних продуктів цукрово-тростинного виробництва, таких як патока і тростинний сироп. Прозора рідина, що виходить після перегонки, зазвичай потім витримується в дубових або інших бочках.

Незважаючи на те, що виробництво рому є в Австралії, Індії, на Реюньоне і ще в багатьох місцях світу, більшість рома проводиться на Карибах і за течією річки Демерара в Південній Америці. Серед основних брендів рома: «Bristol Classic Rum», «Bacardi» (Пуерто-Ріко (США)), «Captain Morgan» (Ямайка, розливають в Великобританії), «Appleton Estate», Havana Club, Ron Varadero (Куба), Ocumare (Венесуела), «Ron Barcelo» (Домінікана), «Stroh», «Mount Gay», «Bundaberg», «Flor De Cana», «Myers», «Malibu Rum», «Old Pascas», «Pott», « Ron Rico »,« de Kuyper »,« Pusser's »,« Murhy's »,« Matusalem »,« Malecon »,« Santiago de Cuba ».

Існує багато різновидів рому. Світлий ром зазвичай використовується в коктейлях, тоді як золотий і темний ром підходить і для кулінарії, і для коктейлів. Ром тривалої витримки (anejo) вживається в чистому вигляді або з льодом.

Ром відіграє значну роль в культурі більшості островів Вест-Індії і часто асоціюється з британським королівським флотом і піратством. Ром також був популярним засобом обміну і сприяв поширенню рабства. Крім того, він послужив приводом для австралійського ромового бунту на початку XIX століття.

Походження рома
Попередники рома з'явилися ще в давнину. Вважається, що зброджувані напої з соку цукрової тростини вперше стали виготовляти в древніх Індії або Китаї, а потім і в інших частинах світу. Приклад такого старовинного напою - «брам». Історія брама, що виготовляється малайцами, йде на тисячі років у минуле. Марко Поло також пише про «дуже хорошому цукровому вини» XIV століття, яким його пригостили в місцевості сучасного Ірану.

Вперше виготовляти ром шляхом зброджування стали в XVII столітті на очеретяних плантаціях на Карибах. Раби на плантаціях вперше виявили, що патока, побічний продукт виробництва цукру, переброжує в алкоголь. Подальша перегонка цього алкогольного побічного продукту робила його концентрованим і допомагала видалити домішки, а результатом процесу був перший справжній ром.

Деякі вважають, що вперше ром почали виготовляти на Барбадосі (звідси ще одна назва рому - "Барбадоська горілка"). Незалежно від початкового походження ранній карибський ром не славився високою якістю.

Сорти рома
Назви сортів і різновидів рому зазвичай залежать від місцевості, де ром виробляється. Незважаючи на ці відмінності, такі терміни часто використовуються для визначення різних типів рому:

Світлий ром, також срібний або білий ром. В цілому, світлий ром має дуже слабо вираженим смаком,   відповідно використовується в якості основи для коктейлів. Світлий ром іноді фільтрують після витримки, щоб прибрати будь-яку забарвлення.

Золотий ром, також бурштиновий ром - витриманий ром середньої щільності. Смак такого рому може походити від добавок: спецій і карамелі, але істотно набуває свій темніший колір, витримуючи в дерев'яних бочках (зазвичай дубових).

Темний ром, або чорний ром, темніше золотого рому. Він зазвичай витримується довше, в обвуглених бочках. У темного рому набагато сильніший смак, ніж у світлого і золотого рому; в смаку можна відчути натяки на спеції разом з сильними нотами патоки або карамелі. Крім використання в коктейлях, темний ром найбільш часто використовується в приготуванні їжі.

Ароматизований ром: деякі виробники стали продавати ром з добавками ароматів фруктів, таких як манго, апельсин, лимон, кокос. Такий ром часто змішують з тропічними напоями такого ж смаку, міцність яких складає менше 40 °.

Міцний ром - це ром набагато міцніше стандартного 40 ° -го. Багато видів такого рому мають міцність до 75 °.

Витриманий ром класу преміум. Будь-ром витримується протягом певного часу, і в назвах багатьох брендів рома є слово «anejo» (витриманий, від слова ano - рік). Однак, витриманим ромом все ж прийнято зазвичай називати ром, витриманий більше 5 років, який прийнято вживати так само, як віскі.
Витриманий ром сам по собі має більш сильним характером і смаком, ніж будучи змішаним з іншими напоями, тому зазвичай вживається в чистому вигляді.
Дбайливо виготовлений ром довгої витримки пропонують як відомі бренди, такі як Bacardi (ром «Bacardi 8»), так і бутикові бренди, такі як ром «Fernandez family's Ron de Barrilito 3 Star».
Як і у інших напоїв, які п'ють, смакуючи (коньяк або віскі), існує ром класу преміум і супер-преміум, такий як «Appleton Estate's 21 Year Old Jamaica Rum».

Ромовий еліксир - це ром слабкіше стандартного 40 ° -го - зазвичай трохи більше 30 градусів. Має набагато солодший і насичений смак. Вживається в чистому вигляді і не вживається в коктейлях.
Найпоширеніша марка такого рому - Legendario Elixir de Cuba.
Методи виробництва рому
На відміну від деяких інших спиртних напоїв, таких як коньяк або віскі, не існує єдиних методів виробництва рому. Замість цього, виробництво рому засноване на традиціях, які розрізняються в різних місцевостях і у різних виробників.

Зброджування

Ром, головним чином, виготовляється з патоки. На Кариби основний обсяг патоки завозиться з Бразилії. Важливим винятком є ​​франкомовні острова, де основним інгредієнтом рома є тростинний сік.

Для початку зброджування до основного інгредієнта додаються дріжджі і, можливо, вода. Тоді як деякі виробники рому покладаються на натуральні дріжджі, багато хто використовує особливі види дріжджів, щоб отримати певний смак і передбачуваний час бродіння. Виробники світлого рому, такі як «Bacardi», вважають за краще «швидкі» дріжджі. Використання більш «повільних» дріжджів призводить до збору більшої кількості ефірів в процесі бродіння, що позначається на більш багатому смаку рому.

Перегонка

Як і для всіх інших аспектів виробництва рому, не існує стандартного методу для перегонки. Тоді як деякі виробники випускають ром партіями, використовуючи звичайні перегінні куби, більшість виробників використовують вертикальну перегонку. Вихід з перегінних кубів містить більше добавок і домішок, ніж при вертикальній перегонці, тому дає більш багатий смак.

Витримка і купажування

У багатьох країнах потрібно не менше року витримки для рома. Витримка зазвичай здійснюється в використаних бочках від «бурбона», але може також здійснюватися в бочках з нержавіючої сталі або дерев'яних бочках інших типів. Через тропічного клімату, властивого більшості країн-виробників рому, ром визріває набагато швидше, ніж це властиво для віскі або коньяку. Показником цієї швидкості (обсяг випарувався продукту). Напої, що витримуються у Франції або в Шотландії, втрачають в рік близько 2%, тоді як для виробників рому це число може досягати 10%.

Після витримки ром зазвичай купажируют для забезпечення необхідного смаку. В ході цього процесу світлий ром може фільтруватися для знебарвлення (колір з'являється під час витримки). При виготовленні темного рому з метою забезпечення належного кольору продукту в ром може додаватися карамель.
Ром в приготуванні їжі
Ром також може використовуватися в приготуванні їжі, наприклад, як смакова добавка для ромових кульок або або ромового торта
. Ромо 

зазвичай використовується для вимочування фруктів, які використовуються у фруктових тортах, а також використовується в маринадах для деяких карибських страв. Застосовується також у консервуванні ягід і фруктів (румтопф).

Крім ромового пуншу, свою відому історію винаходу на Карибах мають коктейлі «Куба Лібре» і «Дайкірі». Культура Тікі розширила горизонти використання рому, запропонувавши рецепти коктейлів «Маї Таї» і «Зомбі». Серед інших відомих коктейлів з вмістом рома: "Піня Колада» і «Мохіто». На Ямайці випускається міцний лікер Тіа Марія, заснований на ромі і особливому сорті кави.

 



Джерело: http://alcogradus.at.ua
Категорія: Мої статті | Додав: фазенда (05.28.2019) | Автор: Алкоградус E
Переглядів: 848 | Теги: приготування рому в домашніх умовах, темний ром, золотий ром | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2025uCoz