Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Амаретто - солодкий італійський лікер

Амаретто - солодкий італійський лікер зі смаком мигдалю, родом з Саронно, Італія. Сучасні бренди готують напій з абрикосових кісточок, персикових кісточок або мигдалю, які є природними джерелами бензальдегида, який забезпечує основний міндалеподобний смак лікеру. Крім того, напій присмачується ваніллю і деякими іншими прянощами.

Дивіться також: рецепти коктейлів з амаретто

Що потрібно знати про амаретто

Скільки градусів  становить від 21 до 37.5%.

Про назву напою Amaretto походить від скорочення «amaro», італійського слова «гіркий», що нагадує до гіркий мигдаль (mandorla amara), такого важливого для балансу хорошого амаретто. Деякі кажуть, що назва означає «трохи гіркий, в той час як інші говорять, що amaretto - це поєднання amaro (гіркий) і amore (любов).

Не слід плутати амаретто з Амаро Адже це зовсім інший клас італійських лікарів, який має сильніший гіркий смак, отриманий з трав.

Історія амаретто Істинне походження амаретто може бути втрачено для історії, але легенда про його створення налічує понад 500 років. У місті Саронно на північному заході Італії помічникові Леонардо да Вінчі, Бернардіно Луини було доручено зробити фреску Діви Марії в церкві. Він вибрав в якості своєї моделі місцеву жінку, і вона була настільки горда, що хотіла подарувати Луини подарунок. Дівчина не могла подарувати що-небудь дороге, тому вона взяла абрикосові кісточки і настояла їх на бренді, так з'явилася перша пляшка амаретто.

Хто виробляє амаретто Сьогодні лікер роблять по всьому світу, від Нідерландів до США, і, звичайно ж, на його батьківщині в Італії.

Чим замінити амаретто в коктейлях Мигдальним сиропом, проте не забувайте ділити на 2 кількість мілілітрів амаретто в рецепті коктейлю, сироп набагато солодший лікеру.

Як пити амаретто У чистому вигляді маленькими ковточками Для пом'якшення надто незаперечного смаку, або ж з метою злегка остудити лікер, допустимо покласти в чарку з напоєм кубик льоду або ж плеснути буквально наперсток чистої води.

У складі коктейлів Купа рецептів коктейлів з амаретто тут.

Температура подачі і посуд Італійці рекомендують пити напій кімнатної температури, оскільки охолоджений амаретто істотно втрачає свій аромат і насиченість смакового букета. Що ж до самих чарок, то згідно з каноном вони повинні мати, так звану, каплевидную форму і місткість від 30 до 60 мілілітрів.

З чим пити амаретто Оскільки цей лікер є виключно десертним, то і закуска до амаретто покладається відповідна. Це можуть бути фрукти, вершкове суфле, солодка випічка або морозиво. Деякі гурмани пропонують закушувати амаретто сирами

12 популярних марок амаретто Disaronno Originale Amaretto Оригінальний амаретто - традиційний мигдальний лікер з Італії, який завдяки своєму рідкісному і неповторному смаку швидко завоював популярність у всьому світі.

Амаретто від Disaronno створюється з солодкого й гіркого мигдалю, ванілі, а також різних ароматичних трав і спецій. 28%.

Giffard Amaretto Французький лікер має кристально чистий мідно-бурштиновий колір з коричневими відблисками. Смак солодкуватий з нотами гіркого мигдалю. Карамельне післясмак з відтінком бісквітних тістечок. Аромат лікеру гармонійно поєднує в собі ноти марципану, мигдалю, ванілі і кураги.  28%.

Luxardo Amaretto Італійський лікер бурштинового кольору. Має вишуканий, солодкий, округлий, з бархатистою текстурою і характерними мигдальними нотами смак. Запашний аромат лікеру наповнений тонами мигдалю і ванілі.  28%

Saliza Amaretto Veneziano Багатий, смачний лікер від італійського виробника Bepi Tosolini. Амаретто Саліза проводиться шляхом мацерації мигдалю в виноградному спирті.  28%.

Ciroc Amaretto Проводиться шляхом змішування п'ятикратної дистильованої французької горілки на основі винограду з натуральної мигдальної есенцією.  37.5%.

Bols Amaretto Нідерландський лікер теплого золотисто-коричневого кольору. Має гармонійний смак з нотками горіхів і карамелі. Володіє прекрасним ароматом з нотками мигдалю.  24%.

Gabriel Boudier Amaretto Almond Liqueur Французький амаретто, з класичними гіркими нотками мигдалю, цедри лимона і марципану. Лікер цікавий своїм тривалим пікантним післясмаком.  28%.

Lazzaroni Amaretto liqueur Італійський лікер бурштинового кольору володіє збалансованим, оригінальним гіркувато-солодкий смак з відтінками бісквіта і абрикосових кісточок. У букеті напою домінує аромат мигдалю.  24%.

Gozio Amaretto Марка амаретто, виготовлена ​​з гірко-солодкого мигдалю. Виробляється компанією Distillerie Franciacorta з 113-річною історією, що базується в Гуссаго, Італія. Фішка напою у використанні запатентованого методу проиводства і формули компанії. Лікер на 100% натуральний і без штучних ароматів, екстрактів або добавок. 24%.

De Kuyper Amaretto Liqueur Нідерландський лікер має чуттєвий виразний характер. У смаку переплітаються горіхові і ванільні ноти. В ароматі напою, крім мигдальних і пряних тонів, можна вловити і легкі цитрусові відтінки.  30%.

Sette Vie Amaretto Classico Італійський амаретто створений з ретельно збалансованою суміші різних видів мигдалю, що додає напою унікальний і м'який смак. Сімейна фабрика була створена в 1880 році і почала продавати amaretto локально під власним лейблом в кінці дев'ятнадцятого століття.28 %.

Antica Amaretto Класична італійська самбука, приправлена ​​амаретто. Вироблено в долині між Доломітових Альп і історичним островом Венеції. 38%.

Простий рецепт амаретто

Інгредієнти

Вода - 1 чашка

Білий цукор - 1 чашка

Коричневий цукор - ½ чашки

Горілка - 2 чашки

Мигдальний екстракт - 2 ст. л.

Ванільний екстракт - 2 ст. л.

Метод приготування Насипте коричневий і білий цукор в миску з водою і нагрійте її до повного розчинення цукру. Охолодіть сироп до кімнатної температури, а потім налийте в нього горілку. Відміряйте і змішайте в окремому посуді ванільний і мигдальний екстракт. Потім змішайте обидві суміші і бутилюється для зберігання або негайного розпивання. Якщо ви хочете трохи освітлити напій, використовуйте фільтр пакети для кави і подвійну фільтрацію перед бутилювання. Домашній амаретто може зберігається довго і з часом стає тільки краще.

Традиційний рецепт амаретто

Інгредієнти

Горілка - 500 мл

Мигдаль - 50 г

Абрикосові ядра - 50 г

Вода - 150 мл

Цукор - 350 г Ванільний цукор - 2 ч. Л. (Або ванілін - на кінчику ножа)

Кориця - щіпка

Гвоздика - 2 шт.

Запашний перець - 3 горошини

Свіжозмелена кава - 3 г Ф

Фільтр пакет для кави - 1-2 шт.

Метод приготування Сирі ядра мигдалю заливаються окропом і настоюють пару хвилин, щоб з нього можна було зняти шкірку. Очищений мигдаль обсмажується на сухій поверхні до золотистого кольору. У процесі смаження на сковорідку потрібно кинути також гвоздику і запашний перець, щоб вони краще розкрили аромат в настоянці. Окремо готуємо карамель з цукру і води. Цукор висипається на сковороду, найкраще - тефлоновий, до нього додається третину води, суміш прогрівається на повільному вогні до тих пір, поки не придбає коричневий колір і аромат карамелі. Коли це станеться, в сироп вливається інша вода і додається ванілін. Обсмажений мигдаль, гвоздика, перець, абрикосові ядерця і кориця засипаються в банку і акуратно заливаються гарячим сиропом. Після того, як вміст банки охолоне, в неї вливається горілка і засипається кава, потім все ретельно збовтувати. За допомогою фільтр пакета для кави пропускаємо наш лікер в чисту ємність. Фільтрація освітлить напій і прибере небажані частки кави. Повторна фільтрація додатково освітлити лікер, але не є обов'язковою. Відправляємо напій в темне місце на місяць, не забуваючи періодично струшувати його. Після закінчення терміну витримки можна додатково відфільтрувати лікер через фільтр пакет або щільний шар марлі.

 

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2025uCoz