Категорії розділу
Мої статті [85]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Домашня самбука близька до оригіналу

Домашня самбука близька до оригіналу

Ентузіастам, які не бажають купувати італійський лікер в магазинах, раджу зробити самбуку в домашніх умовах. Рецепт дуже простий, його втілення в життя не вимагає багато сил, часу і грошей. Всі необхідні інгредієнти легкодоступні. Технологія приготування описана нижче.

Увага! Виробники самбуки тримають в таємниці справжній рецепт, це їх комерційна таємниця, що захищається законом. Тому ми будемо готувати схожий напій, смак якого нагадує самбуку.

Складові:

спирт (96%) або самогон (70%) - 700 мл;
аніс - 100 грам;
колір чорної бузини - 25 грам;
цукор - 400 грам;
вода - 550 мл.
Аніс і бузину купуйте тільки у великих магазинах (супермаркетах) в відділі спецій. Продукція з ринків, яку продають милі бабусі, не викликає довіри. Замість бажаних інгредієнтів вам можуть «підсунути» щось інше.

Приготування самбуки
1. Настоювання. Бузину і аніс додати в спирт, перемішати. Щільно закрити ємність кришкою і настоювати в темному, теплом (18-25 ° C) місці 5 днів. Раз на добу струшувати.

2. Дистиляція. Розбавити попередньо відфільтрований від трав настій водою до 18-20%. Трави можна помістити в сухопарник самогонного апарату, але не в куб, інакше пригорять. Перегнати суміш. Закінчити дистиляцію при нижче 45%. Перші 50 мл зібрати окремо і вилити, ця фракція містить занадто багато ефірних масел, що псують смак.

3. Змішування. Приготувати цукровий сироп, змішавши в каструлі воду і цукор, довести до кипіння і проварити суміш 4-5 хвилин на слабкому вогні. У процесі варіння на поверхні каструлі буде з'являтися біла піна, її потрібно знімати ложкою. Сироп готовий, коли піна більше не з'являється. Сироп зняти з плити і охолодити до кімнатної температури, потім змішати з анісовим дистилятом.

4. Витяг. Отриманий напій розлити в пляшки і щільно закрити пробками. Настояти добу при кімнатній температурі, після чого профільтрувати через ватяний фільтр. Щоб домашня самбука розкрила справжній смак, перед дегустацією її потрібно витримувати 7-10 днів в темному місці. Термін придатності далеко від прямих сонячних променів - до 3-х років. Фортеця - 37-41%.



Джерело: http://alcogradus.at.ua
Категорія: Мої статті | Додав: фазенда (05.26.2019) | Автор: Алкоградус E
Переглядів: 531 | Теги: приготування самбуки, самбуку в домашніх умовах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2025uCoz