Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Бурбон - що це таке?

Бурбон - вид віскі, який традиційно виробляється в США. Це золотистий напій (див. Фото) з ароматом кориці і ванілі.

Бурбон відноситься до благородної алкоголю, він солодкуватий, володіє довгим післясмаком.

Віскі вважається одним з найскладніших напоїв, але практично кожна країна має свій вид цього алкоголю. Бурбон офіційно є національним напоєм Сполучених Штатів Америки. Відомими марками бурбона вважаються Four Roses, Wild Turkey. Марка бурбона Maker's Mark є найстарішу традиційну винокурню штату Кентуккі.

Чим же відрізняється бурбон від віскі? Особливістю бурбона є те, що для його виробництва використовують кукурудзу, а не ячмінь. До того ж витримувати його прийнято в дубових бочках обпалених зсередини. Також він повинен бути обов'язково виготовленний в США і розлитий в скляні ємності.

Міцність бурбона становить не менше 40%.

Найзнаменитішими виробниками цього напою вважаються «Jim Beam», «Town Branch» і «Woodford Reserve». Всі вони з Кентуккі. Також популярним місцем виробництва бурбона в США є Теннесі. У цій місцевості отриманий напій називають Tennessee whiskey, найвідомішим місцевим представником є ​​марка бурбона «Jack Daniel's». Цей напій відрізняється від того, який виробляється в Кентуккі тим, що перед тим, як його відправити в дубові бочки, віскі фільтрують через шар кленового вугілля.

Особливістю виробництва віскі в окрузі Бурбон вважається те, що вода в Кентуккі має особливий склад: вона вільна від вмісту заліза. Природна фільтрація дозволяє отримувати воістину благородний напій. Марка бурбона Four Roses є саме класичний віскі, вироблений в Кентуккі.

2. Технологія виробництва. Для приготування віскі потрібно оцукрьовання - замочування, проростання, сушка та лущення зерна для виділення в ньому ферментів, що розщеплюють крохмаль на цукор природним шляхом. У виробництві бурбона оцукрьовання  кукурудзи не застосовується. Злаки подрібнюють, заливають водою і варять. Отримане сусло оцукрюють ячмінним або іншим видом солоду, зброджують дріжджами з попередньої закваски і дистилюють. На деяких винокурнях, наприклад, Джек Деніелс, напій перед витримкою фільтрують через кленовий вугілля.

Бурбон настоюють тільки в нових дубових бочках, обпалених всередині. Мінімальний термін витримки - 2 роки (зазвичай 4 і більше). Для віскі багаторазово використовуються бочки з-під хересу, коньяку, мадери, кальвадосу і бурбона. Шотландський віскі витримують мінімум 3 роки, канадський - 6 років, ірландський - 5 років (в середньому).

3.Органолептичні властивості. Завдяки кукурудзяній сировині смак бурбона більш насичений і має легкий солодкуватий відтінок. Ірландський віскі відомий гіркими нотками, шотландський - димним ароматом. Витримка в дубових бочках робить бурбон темно-золотистим або бурштиновим, зазвичай він темніше інших сортів віскі.

Рецепт бурбона в домашніх умовах

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2025uCoz