Домашній лимончелло
Лімончелло - італійський алкогольний напій. Але не все так просто - це просто пісня, а не напій! Зробіть і переконайтеся самі. У цьому рецепті домашнього лімончелло плоди не стануть в нагоді, можна зробити з них лимонне варення.
Продукти (на 10 порцій)
Лимони - 10 шт.
Горілка - 1 л
Цукор - 3 склянки
Вода - 3 склянки
Як приготувати домашній лімончелло:
1. Лимони ретельно вимити. Гострим ножем зрізати тонку скоринку - тільки жовту частину.
2. У 3-літрову банку скласти лимонну цедру. Залити хорошою горілкою (тут економити не можна). Закрити капроновою кришкою. Настоювати 10 днів у темному місці.
4. Змішати воду з цукром, нагрівати на повільному вогні, щоб цукор повністю розчинився у воді, закип'ятити. Охолодити сироп.
5. У банку з горілкою додати цукровий сироп. Добре збовтати. Закрити кришкою і залишити ще на добу-дві в холодильнику.
6. Процідити лімончелло. Розлити по пляшках. Закупорити. Домашній лимончелло готовий. Зберігати домашній лімончелло в холодильнику до 3-х місяців.
Приємного.
Джерело: http://alcogradus.at.ua |