Гриби в сметані на мангалі
Це дуже простий рецепт грибного шашлику в сметані, який випробуваний мною і моїми друзями неодноразово, - промахів не було! Гриби завжди виходять неймовірно соковитими, ароматними і смачними! Важливо вибрати густу сметану, не обов'язково жирну, але саме густу, щоб вона не стікала з грибів під час приготування, а навпаки, обволікала їх і залишала сік всередині.
Інгредієнти на 3 порції
Основні
печериці свіжі -10 шт.
сметана - 2 ст. л.
томатна паста -1 ст. л.
сіль -1 ч. л
.Гриби добре вимити. Зазвичай печериці не миють, а обробляють сухою серветкою, щоб вони не наситилися вологою і не «попливли» на сковороді, але це не наш випадок - нам якраз і треба, щоб вони наситилися вологою і залишилися соковитими після приготування, так що сміливо мийте!
Додаємо сметану, томатну пасту і сіль Добре перемішуємо. Особливо ретельно потрібно пройтися по просторах під капелюшками, прямо пропихати пальцем туди сметанний соус.
Нанизуємо гриби навскоси, зачіпаючи ніжку і частина капелюшки, - так вони не будуть провертатися на шампурі під час смаження.
Смажимо на мангалі на висоті 10 сантиметрів від вугілля. Чи не пересушуйте гриби! Вони повинні бути соковитими!
Подаємо гарячими, хоча в холодному вигляді вони теж дуже навіть нічого. Смачного!
Джерело: http://alcogradus.at.ua |