Імітація смаку текіли в домашніх умовах (настоянка горілки на алое)
Справжню текілу роблять не з кактуса, як думають багато хто, а з соку блакитної агави, що росте тільки в Мексиці. Але вітчизняні хіміки-любителі знайшли вихід. Вони додумалися використовувати рослину, яке за своїм хімічним складом найближче до агави. Їм виявилося алоє вера. Тепер щоб зробити текілу в домашніх умовах, досить роздобути кілька листочків алоє, що росте в вазонах.
Увага! Запропонований варіант приготування текіли лише імітує смак справжнього напою, але за фактом їм не є. Хоча під час дегустації більшість людей не можуть відрізнити настоянку горілки на алоє від оригінальної текіли, але різниця в смаку все-таки є.
Теорія. Агава містить специфічний полімер фруктози - інулін. Після ферментації (бродіння) він перетворюється в спирт з впізнаваним трав'янистих присмаком і запахом. Якщо настояти горілку на рослині з високим вмістом інуліну, то можна отримати напій, який за смаком буде нагадувати текілу.
Багато інуліну міститься в цикорії, топінамбурі, алоє, бананах, цибулі та часнику. Проблема в тому, що більшість з цих рослин володіють своїм стійким запахом, тому не підходять для приготування домашньої текіли. Прийнятний результат виходить лише з алоє.
рецепт текіли
Складові:
листя алоє вера - 150 грам;
горілка (самогон, розбавлений спирт) - 3 літри;
цукор - 3 чайні ложки.
технологія:
1. Нарізати алоє дрібними шматочками (1 на 1 см).
2. Помістити шматочки в банку, залити їх спиртом.
3. Для пом'якшення смаку всипати цукор.
4. Закрити банку кришкою, добре збовтати і поставити на 14-17 днів в темне прохолодне місце. В процесі настоювання домашня текіла спочатку стане зеленуватою, а потім золотистою.
5. Процідити настойку через ватяний фільтр, розлити в пляшки і дати настоятися 1-2 дні.
6. Після фільтрації колір текіли залишиться золотистим (в деяких випадках з зеленуватим відтінком). Якщо вас це не влаштовує, тоді текілу слід поставити на 20-30 днів в добре освітлене місце. Під впливом сонячних променів хлорофіл поступово розкладеться, і напій стане прозорим.
як зробити текілу
Ще один варіант освітлення - розбавити отриману настоянку водою в пропорції один до одного і перегнати через самогонний апарат. Але в цьому випадку смак текіли стане не таким насиченим.
Джерело: http://alcogradus.at.ua |