Коньяк з самогону в домашніх умовах
Справжній коньяк готують з виноградного спирту, але умільців-самогонників це ніколи не зупиняло. Досвідчені винокури знають, як зробити коньяк з самогону з мінімальними витратами, який буде нагадувати справжній. Ми розглянемо два кращих рецепта, які отримали народне визнання.
Попередження! Після приготування вийде напій, лише віддалено нагадує коньяк за кольором і запахом. Ми не будемо використовувати виноградний спирт, дотримуватися класичної технології з двома дробовими перегонки і витримувати дистилят мінімум 3 роки в дубових бочках. Цей рецепт не має відношення до справжніх виноградним бренді.
Складові:
самогон (горілка) - 3 літри;
перегородки волоських горіхів - 1 жменя;
чорний чай - 1 столова ложка;
гвоздика - 6-7 бутонів;
кмин - 1 столова ложка;
ванільний цукор - 1 столова ложка;
лимонна кислота - 2-3 грами.
Рецепт коньяку з самогону
1. Самогон під коньяк очистити будь-яким доступним методом, наприклад, вугіллям або зробити подвійну перегонку, попередньо розбавивши дистилят до 18-20 градусів. Головне отримати якісну алкогольну основу без різкого запаху 40-45 гпадусів.
2. Додати в банку жменю добре висушених внутрішніх перегородок волоських горіхів, чорний чай і бутони гвоздики.
3. Засипати кмин і ванільний цукор.
4. Останньою на кінчику ножа додати лимонну кислоту. Перемішати.
5. Щільно закрити банку капроновою кришкою і настоювати коньячний напій 3-4 дня при кімнатній температурі в темному місці (можна накрити).
Витримувати домашній коньяк довше 7-ми днів безглуздо, так як це не покращує смаку.
6. На останньому етапі отриманий напій відфільтрувати через чисту бавовняну тканину або ватно-марлевий фільтр. Розлити в пляшки для зберігання і герметично закрити. Термін придатності далеко від прямих сонячних променів - до 3-х років.
Джерело: http://alcogradus.at.ua |