Кращі маринади для шашлику
Всі інгредієнти в рецептах розраховані на 2 кг м'яса. Маринади підходять для курятини, свинини, яловичини, баранини.
1. Цибулевий маринад для шашлику
Лук - невід'ємний інгредієнт практично всіх маринадів. Він надає шашлику багатий аромат, тому немає потреби у великій кількості спецій.
складові
500 г ріпчастої цибулі;
сіль за смаком;
мелений чорний перець - за смаком.
приготування
Розріжте цибулю на кілька частин і подрібніть блендером в пюре. Посоліть і поперчіть м'ясо, додайте цибулю і добре перемішайте. Щоб цибуля не пригоріла під час смаження, перед приготуванням злегка промокніть кожен шматочок м'яса паперовою серветкою.
2. З кефіру маринад для шашлику
М'ясо, замариноване таким способом, виходить дуже ніжним. А завдяки приправам шашлик буде дуже смачно пахнути.
складові
1 700 г ріпчастої цибулі;
1 ½ столової ложки хмелі-сунелі;
сіль за смаком;
мелений чорний перець - за смаком;
1 700 мл нежирного кефіру.
приготування
Дрібно нарубати цибулю, перекладіть в глибоку ємність пам'ятаєте, щоб виділився сік. Додайте приправи і перемішайте. Потім викладіть м'ясо і ще раз добре перемішайте. Влийте кефір, накрийте кришкою і потрясіть, щоб м'ясо було повністю покрито маринадом.
Джерело: http://alcogradus.at.ua |