Категорії розділу
Мої статті [85]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Лікер з обліпихи: 5 рецептів в домашніх умовах

Лікер з обліпихи: 5 рецептів в домашніх умовах

Для приготування обліпихової лікеру можна використовувати свіжу або заморожену ягоду. У деяких рецептах передбачається використання обліпихової соку. Щоб прискорити і полегшити цей процес можна використовувати соковижималку або вичавити сік через марлю, попередньо подрібнивши ягоду зручним для вас способом.

Лікер з обліпихи простий рецепт

Інгредієнти

Обліпиха - 1 кг

Горілка - 500 мл

Цукровий пісок - 1 кг

Вода - 1 л

Спосіб приготування

Ягоду необхідно помити і злегка просушити.

З цукру і води варимо класичний цукровий сироп.

Після охолодження, в прозорій ємності змішуємо сироп з ягодами і залишаємо на 10-12 днів у теплому місці або на «сонячному» підвіконні.

Потім обліпиховий сироп необхідно процідити і змішати з алкогольною основою. Розливаємо готовий лікер по скляних пляшках.

Перед дегустацією один тиждень витримуємо в холодильнику.

Лікер з обліпихи швидкий рецепт

Інгредієнти

Обліпиха - 1 кг

Горілка - 3 л

Цукор - 1,5 кг

Вода - 1,5 л

Спосіб приготування

Обліпиху необхідно пропустити через м'ясорубку або розім'яти за допомогою дерев'яної ложки

Підготовлену ягоду перекласти в ємність зі скла і залити горілкою.

Залишити в темному місці на 1 добу. Готуємо базовий цукровий сироп.

Після охолодження сиропу змішуємо його з процеженной обліпихова настоянкою. Даємо настоятися ще 1 добу в прохолодному місці.

На третій день розлити лікер по пляшках і можна приступати до дегустації.

Пряний лікер з обліпихи

Інгредієнти

Обліпиха - 2 кг

Цукор-пісок - 1 кг

Горілка - 500 мл

Гвоздика - 5 бутонів

Кориця мелена - 1 щіпка

мускатний горіх - за смаком

Спосіб приготування

Обліпиху необхідно добре промити в холодній воді. Підготовлену ягоду перекладаємо в скляну ємність і пересипаємо її цукровим піском і спеціями.

Банку гарненько струшуємо і залишаємо на 10 днів у теплому сонячному місці.

Коли почне виділятися сік, необхідно перемішувати вміст ємності щоб він рівномірно розподілилися і покрив всі ягоди.

Після закінчення зазначеного часу до обліпихової соку вливаємо алкогольну основу і продовжуємо настоювати в темному місці ще 30 днів.

Потім готовий лікер з обліпихи пропускаємо через фільтр і розливають по скляних пляшках.

Крем-лікер з обліпихи на бренді

Інгредієнти

Обліпиховий сік - 250 мл

Жирні вершки - 250 мл

Молоко згущене - 1 банка

Бренді або коньяк - 700 мл

Спосіб приготування

Всі інгредієнти змішати міксером  блендером. Лікер розлити по скляних пляшках і витримати 7-14 днів в прохолодному місці.

Готовий вершковий лікер зберігати в холодильнику не більше 2-3 місяців.

Обліпиховий крем-лікер на спирту

Інгредієнти

обліпиховий сік - 500 мл

Молоко - 500 мл

Яйця курячі - 4 шт.

Цукор - 2 ст. л.

Ванільний цукор - 20 г

Спирт харчовий - 200 мл

Какао - 2 ст. л.

Метод приготування

Для початку необхідно відокремити жовтки від білків і збити жовтки з цукром.

Молоко закип'ятити і додати какао, ретельно розмішати.

У желтково-цукрову суміш поступово вливаємо шоколадне молоко, при цьому збиваючи міксером.

Не припиняючи збивати, додаємо обліпиховий сік, спирт і ванільний цукор. Після того як всі компоненти з'єдналися між собою, лікер розливаємо по скляних пляшках.

Перш ніж приступити до дегустації, напій необхідно витримати в холодильнику 2-3 дні.



Джерело: http://alcogradus.at.ua
Категорія: Мої статті | Додав: фазенда (05.28.2019) | Автор: Алкоградус E
Переглядів: 627 | Теги: лікер з обліпихи, oбліпиховий крем-лікер на спирту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024uCoz