Лимонні настоянки на горілці, самогоні і спирті
У цьому матеріалі ми розглянемо три кращих рецепта домашніх лимонних настоянок. При правильному підході з стиглих соковитих лимонів і горілки (спирту, самогону) виходять відмінні напої з різними смаковими відтінками. Технологія їх приготування не покажеться складною навіть початківцям кулінарам.
Міцність настоянок можна регулювати шляхом додавання більшої чи меншої кількості води, ніж вказано в рецептах. Концентрація цукру теж підбираються до смаку, але роблячи напій вперше, раджу не відходити від рекомендованих пропорцій, оскільки вони розраховані на більшість людей.
Класична лимонна настоянка
За смаком напій схожий на лікер Лимончелло, але готується швидше і трохи простіше. Його подають охолодженим до 10-12 ° C як десертне спиртне.
Складові:
лимони - 5 штук;
горілка (самогон) - 0,5 літра
цукор - 250 грам;
вода - 200 мл.
рецепт:
1. Лимони ретельно промити теплою водою і протерти насухо.
2. З одного лимона акуратно зняти цедру, намагаючись не зачепити гірку білу м'якоть. Це можна зробити пристосуванням для очищення картоплі. Потім вичавити сік.
3. Зварити сироп з води, цукру і лимонного соку. Інгредієнти змішати в каструлі, довести суміш до кипіння і проварити 3-5 хвилин на маленькому вогні, помішуючи і знімаючи піну.
4. Зняти цедру з чотирьох, що залишилися лимонів. Обрізати і викинути білу шкірку, чисту м'якоть порізати на маленькі шматочки.
5. Змішати в банку сироп, горілку, цедру і м'якоть. Щільно закрити кришкою і кілька разів добре струсити.
6. Поставити банку в холодильник на 3-5 днів.
7. Готову домашню настоянку процідити через марлю і вату, щоб вона стала прозорою. Зберігати в темному прохолодному місці, термін придатності необмежений.
М'ятна настоянка на лимоні
Поєднання м'яти з лимоном дає незабутній смак, який ніколи не зустрінеш в інших настойках.
Складові:
свіже листя м'яти - 150 грам (або 50 грам сушених);
лимони - 5 штук;
горілка (самогон, спирт 40-45%) - 1 літр.
У цій технології приготування використовується тільки ароматна верхня шкірка лимона (цедра), м'якоть і сік можна пустити на інші страви.
рецепт:
1. Обережно зняти цедру з вимитих в гарячій воді лимонів, не зачіпаючи білу м'якоть.
2. Залити м'яту горілкою, додати лимонну цедру і щільно закрити банку кришкою.
3. Настоювати 7-10 днів в темному місці з кімнатною температурою, кожен день струшуючи.
4. Профільтрувати настойку через ватно-марлевий фільтр, потім розлити в пляшки для зберігання.
Джерело: http://alcogradus.at.ua |