М'ясо з картоплею по-селянськи
ОПИС
Як же я часом сумую за сільської печі ... Ні одне блюдо, приготоване в духовці, не зрівняється з приготованим в печі. Але метод швидкого приготування страв на деку, в горщиках, казанах залишається за нами!
ІНГРЕДІЄНТИ НА 4 ПОРЦІЇ
Основні
м'ясо 4 шматки
картопля 1 кг
квасоля 400 г
цибуля ріпчаста 2 шт.
морква 3 шт.
зелень 1 пучок
сіль за смаком
спеції за смаком
соус
вершки 20% 250 мл
яйця курячі 3 шт.
сир твердий 150 г
зелень рубана 1 жменя
сіль за смаком
спеції за смаком
Крок 1
М'ясо розрізати на порційні шматки (не відбивати його), натерти сіллю і спеціями. Залишимо м'ясо маринуватися, поки готуємо овочі. Овочі помити почистити. Картоплю нарізати кільцями, моркву нарізати кубиком, цибулю нарізати півкільцями. Викласти овочі в форму, змащену маслом. 1-й шар - картопля. 2-ий шар - морква. 3-й шар - зелена квасоля. 4-й шар - цибуля.
Крок2
5-й шар - шматки м'яса.
6-й шар - картопля, спеції, сіль. Трохи зверху полити водою. Накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 45 хв. при 200 ° C.
В цей час готуємо соус: змішуємо вершки, яйця, зелень, спеції, сіль. Сир натерти на тертці.
Після 45 хв. дістаємо м'ясо, знімаємо фольгу і відправляємо в духовку на 15 хв.
Потім дістаємо картоплю з м'ясом і заливаємо підготовленим соусом. Відправляємо в духовку підрум'янитися.
через 10 хвилин дістати і зверху шматків м'яса посипати сиром.
Ставимо форму в духовку, щоб дати можливість сиру розійтися і підрум'янитися.
Подати м'ясо з картоплею і овочами порційно на листках свіжої зелені.
М'ясо ріжеться від найменшого дотику ножа, і ви вже в передчутті спробувати ласий шматочок ...
Приємного всім апетиту!
Джерело: http://alcogradus.at.ua |