Категорії розділу
Мої статті [85]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

настоянка горілки на журавлині

Настоянка горілки на журавлині

Для любителів домашніх спиртних напоїв ягоди журавлини є цінним і одночасно доступною сировиною, з якого роблять лікери, настойки і наливки, що отримали смак«клюковки». Пропоную ознайомитися з кращими рецептами настоянок журавлини на горілці, спирті і самогоні. При достатній кількості сировини з приготуванням впораються навіть початківці кулінари.

З журавлини можна зробити з будь-яких стиглих ягід, зібраних під час дозрівання, після перших морозів або навіть зтих які перезимували. Принципового значення це не має. Головне щоб плоди були незіпсованою і соковитими.

 Журавлина цінується унікальною здатністю прибирати запах і пом'якшувати смак спирту. Як алкогольної основи підійде магазинна горілка, самогон і дешевий коньяк (дає дубильні нотки). Правильно приготовлена ​​клюковка за кольором нагадує малинову наливку і легко п'ється. Хоча цей напій традиційно відносять до жіночих, багато чоловіків теж до нього небайдужі.

Класичний рецепт журавлини на горілці
Традиційний варіант приготування.

Складові:

ягоди журавлини - 250 грам;
горілка - 0,5 літра;
цукор - 1 столова ложка (за бажанням);
вода - 50 мл (за бажанням).
приготування
1. Ягоди помити, перебрати і пересипати в літрову банку.

2. Подавити журавлину дерев'яною качалкою до отримання однорідної маси.

3. Додати горілку, перемішати.

4. Закрити банку кришкою, поставити на 2 тижні в темне, тепле місце. Раз в 2-3 дня збовтувати.

5. Профільтрувати настойку через 4 шари марлі і ватний фільтр. Добре віджати макуху.

Вийде журавлинна настоянка без цукру, що має кислуватий смак. На цьому приготування можна закінчити, але якщо кислинка в смаку не влаштовує, допоможуть наступні етапи.

6. З води і цукру зварити сироп (змішати в каструлі, довести до кипіння, варити 5 хвилин на слабкому вогні, знімаючи піну), остудити до кімнатної температури, додати в настойку, перемішати. Замість цукрового сиропу можна внести рідкий мед (не варити, щоб залишилися корисні речовини).

7. Закрити банку кришкою, залишити мінімум на добу в холодильнику або підвалі. Через 30-45 днів витримки смак напою покращиться, раджу почекати.



Джерело: http://alcogradus.at.ua
Категорія: Мої статті | Додав: фазенда (05.26.2019) | Автор: Алкоградус E
Переглядів: 318 | Теги: горілкa на журавлині, настоянки журавлини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024uCoz