Категорії розділу
Мої статті [85]
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Настоянки на основі самогону: 12 рецептів в домашніх умовах

Настоянки на основі самогону: 12 рецептів в домашніх умовах

Міцні напої, одержувані шляхом настоювання плодів і сухогої рослинної сировини на самогоні, користуються популярністю через абсолютну натуральність і в легкості  їх приготування. Робити їх не тільки просто, але й швидко - термін витримки зазвичай не перевищує 2 тижнів, а іноді досить і декількох днів.

Поради перед стартом

В якості основи підійдуть ароматні трави, горішки, екзотичні спеції, ягоди.

Самогон беруть якісний: очищений або отриманий під час вторинного перегону ( «подвійного»).

За бажанням гіркі напої підсолоджують медом, присмачують гострими і пряними приправами, ароматизують концентрованими оліями.

При помірному вживанні такі продукти можуть надавати благотворний вплив на організм і застосовуватися в якості лікарського засобу.

Особливо цінні настої, приготовлені з власноруч заготовленої сировини, зібраного в чистих регіонах, далеко від доріг і великих населених пунктів.

Настоянка «Воскресенська»

Смородини екстракт роблять, витримавши листя чорної смородини на самогоні близько 10 діб

 Інгредієнти

Чебрець - 10 гр 

Шавлія - 5 гр

 Майоран - 22 грама

Звіробій - 30 гр 

Кора дуба - 10 гр

Коріандр - 7 гр

Самогон - 700 мл

Екстракт смородиновий - 300 мл

Спосіб приготування

Трави і кору потовкти, змішати все тверді компоненти. Залити рослинну масу самогоном, дати насититися 10 діб. Додати до настою смородини рідина, збовтати, процідити через фільтр.

Настоянка «Aралієвa»

В даному рецепті за основу беруть готові спиртові настої. За бажанням можна приготувати їх самостійно, замочивши рослинну сировину в горілці на кілька днів. Інгредієнти

Настоянка кореня аралії - 4 мл

Настоянка лимонника - 4 мл

Елеутерококковий екстракт - 4 мл

Мед - 60 гр 

Самогон - 1 л

Спосіб приготування

З'єднати настої, розчинити в суміші мед. Ввести самогон,дати настоятись на прлтязі 2 х-3 х тижнів профільтрувати отриману рідину.

Настоянка на дубовій корі «Пряна»

Інгредієнти

Кора дуба - 2 ч. л.

Гвоздика - 3 шт.

Кориця - 1 гр

Ваніль - 1 гр

Мед - 1 ч. л.

Самогон - 2 л

Спосіб приготування

Кору дрібно роздрібнити, всипати спеції, підсолодити медом, перемішати. Масу залити в самогоні, настоювати 2 тижні. Пропустити настій через фільтр.

Настоянка «Золота»

Інгредієнти

Липовий цвіт - 25 гр

 Материнка - 15 гр

Корінь аїру - 15 гр

Листки малини - 50 гр

Самогон - 600 мл

Настоянка родіоли рожевої - 4 мл

Вода - 300 мл

Спосіб приготування

Суху сировину замочити в самогоні, витримати 2 тиждні. Зцідити настій, влити екстракт родіоли, розвести водою. Дати напою настоятися близько 3 тижднів, профільтрувати.

Настоянка «Лимонна»

Інгредієнти

Цедра лимонна - 100 гр

Сіль - щіпку

 Перець чорний горошком - 6 шт.

Самогон - 1 л

Спосіб приготування

Цедру подробити, посолити, приправити перцем. Влити самогон, залишити на 5 тижнів, регулярно струшуючи бутель. Процідити настій.

Настоянка «По мисливські»

Інгредієнти

Ягоди ялівцеві - 50 гр

Корінь хрону - 40 гр

Насіння кропові - 50 гр

Сіль - щіпку

 Перець чорний мелений - 2 гр

Самогон - 1 л

Спосіб приготування

Хрін протерти, змішати все тверді складові, залити самогоном. Витримувати в теплі до 2 -ох тижнів, періодично струшуючи ємність. Профільтрувати настій.

Настоянка «перчене гостра»

Інгредієнти

Перець чорний мелений - 10 гр

Перець запашний - 10 гр

Масло Кардамонови - 2-3 краплі

Самогон - 1 л

Спосіб приготування

Засипати обидва види перцю в посудину, додати масло. Залити гостру масу самогоном. Почекати 2 тижні, злити настій, пропустити через фільтр.

Настоянка на «Брусниці»

Інгредієнти

Брусниця- 1,5 кг

Самогон - 1 л

Мед (цукор) - за смаком

Спосіб приготування

Вимиту і просушену ягоду потовкти. Викласти журавлинну масу в бутель, підсолодити. Залити ягоду самогоном, відправити на 3,5 тижні в тепло. Пропустити через марлеву додатково підсолодити до смаку, процідити, витримати настій ще 1 тиждень. .

Настоянка «По рибальські»

Інгредієнти

Часник - 3-4 зубці

Перець чорний мелений - 3 гр

Лист лавровий - 5 гр

Цукор - 30 гр

Самогон - 1 л

Спосіб приготування

Часник дрібно нашаткувати, листя лаврові розтерти, з'єднати в загальну масу. Посипати перцем і цукром, замочити суміш в самогоні. Дати рідині насититися, регулярно помішуючи, 7 діб. Пропустити настій через фільтр.

Настоянка «Чайна» з родзинками

Інгредієнти

Чай чорний - 2 ч. л.

Самогон - 600 мл

Ізюм - 2 ст. л.

Цукор - 1 ст. л.

Перець горошком - 5-6 шт.

Лист лавровий 1 - 2 шт.

Ванілін - щіпку по бажанню

 Метод приготування

Всі сухі інгредієнти змішати, залити самогоном. Поставити в теплий закуток на 2 тиждні. Зцідити рідину і пробувати.

Настоянка з горобини на самогоні

Для створення яскравого, запашного напою використовують як помаранчеву лісову ягоду, так і садову чорноплодну. Аналогічним способом готують журавлинну і смородинову настоянку. Цукор додають за бажанням, можна обійтися без підсолоджування. Для додання пряного аромату в напій кидають кілька гвоздикових зерен. Горобину заготовляють після перших заморозків.

Інгредієнти

Горобина - 1 кг

Самогон - 1 л

Цукор - 0,35 кг

Спосіб приготування

Ягоди підвялити в духовці або гарненько розім'яти. Засипати цукром, вимішати масу, залишити на пару днів. Залити настій самогоном, відправити на 1-2 місяці в темряву, не забуваючи регулярно трусити напій. Зцідити і профільтрувати рідину.

Настоянка «Слов'янська»

Інгредієнти

Звіробій - 30 гр

Буркун - 30 гр

Материнка - 15 гр

Горобина сушена - 45 гр

Малина сушена - 45 гр

Яблука сушені - 45 гр

ванілін - 1 гр

Самогон - 1 л

Спосіб приготування

Змішати трави і сухофрукти, додати ванілін. Залити суміш самогоном, витримати тижнів 2, профільтрувати.



Джерело: http://alcogradus.at.ua
Категорія: Мої статті | Додав: фазенда (06.30.2019) | Автор: АлкоГрадус E
Переглядів: 143 | Теги: настоянка на дубовій корі, настоянка Воскресенська, настоянка Aралієвa | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024uCoz