Окунь, запечений на грилі з травами
Любителям рибки пропоную приготувати на грилі окуня, запеченого з ароматними травами. Впевнена, ви оціните цей рецепт!
Інгредієнти на 4 порції
Основні
окунь -4 шт.
петрушка зелень -1 пучок
перець мелений -суміш за смаком
лимонна цедра -1 ч. Л.
сіль морська -за смаком
часник -2 зубчики
каперси мариновані -1 ст. л.
оливкова олія Extra Virgin -1 ст. л.
Підготувати, помити і почистити рибу. У мене 4 середніх морських окунька.Гострим ножем зробити по 3 надрізу на рибі. Робиться це для того, щоб маринад краще просяк рибку.
Для маринаду відокремте зелень петрушки і дрібно порубайте. Натріть на дрібній тертці цедру лимона. Часник також натріть на тертці або видавіть з допомогою Часничниці. З каперсів злийте рідину і дрібно порубатйе. У мисці змішайте всі складові маринаду, приправте перцем, злегка посоліть і додайте 1 ст. л. оливкового масла. Все добре перемішайте.
Кожну рибку натріть маринадом, намагаючись, щоб в отвори потрапив маринад. Також трохи змастіть маринадом рибу внутрі.Жарьте окуня на грилі, мангалі (або на сковороді-гриль) при помірному вогні по 12-15 хвилин з кожного боку. Час готування залежить від розміру рибин.
Подавайте рибу з овочами, смаженими на грилі, і шматочками лимона. Приємного вам апетиту!
Джерело: http://alcogradus.at.ua |