Оселедець з чорним хлібом.
Це прекрасна рибна закуска під горілку. Благо зараз можна самому не обробляти оселедець, а купити вже готові шматки в баночках. Це помітно економить час. Рекомендую подавати оселедець з крупнонарезанним свіжою цибулею.
Важко уявити і святковий, і щоденний стіл без цієї простої, але такою смачною риби. Її знають і люблять у багатьох країнах:України ,Росії, Голландії, Норвегії, Фінляндії, Швеції. Рецептів засолу, копчення, маринування не злічити, і у кожного народу є свій улюблений. А якщо приготувати її самостійно, на свій смак, то вона перетвориться з повсякденної їжі в справжній делікатес.
Щоб засолити оселедець в домашніх умовах, потрібно запам'ятати кілька простих правил. Заморожені рибки повинні бути рівними, сріблястими, без жовтизни на черевці, з головою і щільно притиснутими зябровими кришками, а шкірка - без пошкоджень і розривів. Розморожувати оселедець перед засолкою потрібно повільно, на нижній полиці холодильника. При обробленні оселедця необхідно зчищати чорну плівку на внутрішній стороні черевця. Сіль краще використовувати не йодовану. І головне - вибрати свій рецепт з безлічі існуючих варіантів.
Оселедець, маринований в олії
Великий оселедець (не солений) - 1 шт .;
рослинне масло - 1/4 склянки;
цибуля - 1/2 шт .;
рожевий перець - 1/4 ч. л .;
гірчиця в зернах - 1/4 ч. л .;
білий перець - 6 зерен;
лавровий лист - 2 шт .;
сіль - 1 ч. л.
Прогріти рослинне масло протягом 2-3 хвилин, не допускаючи появи диму. Остудити його. Оселедець випатратити, відрізати голову і хвіст, обробити на філе. Зняти шкіру з філе, потім нарізати його поперек шматочками по 1-1,5 см, посолити. Цибулю нарізати кільцями.
У скляну банку викласти шарами шматочки оселедця, кільця цибулі, лавровий лист, прянощі. Залити оселедець олією, закрити кришкою і поставити в холодильник на 2-3 дні.
Джерело: http://alcogradus.at.ua |