Оселедець на шубі в картопляних тарталетках
Скоро, вже зовсім скоро головне свято дітвори і дорослих Новий Рік. А що за Новий Рік без двох нерозлучних друзів - салату "Олів'є" та "Оселедець під шубою".Коротше, експериментую. Тепер ось уже два роки на свята готую так. А смак залишається незмінний - смак оселедця під шубою! Замість йогурту Ви можете використовувати майонез.
Інгредієнти для «Оселедець на шубі в картопляних тарталетках»:
для тарталеток
Картопля - 4 шт
Масло вершкове - 10 г
Яйце куряче - 1 шт
Сіль за смаком
для шуби
Буряк (відварний або запечений) - 1 шт
Яйце куряче (зварене круто) - 1 шт
Оселедець (філе 1/4 цілої оселедця) - 1/4 шт
Йогурт (натуральний) - 100 г
Гірчиця (звичайна) - 0.25 год. Л.
Крім того
Оселедець (або за кількістю тарталеток) - 6 скибок.
Цибуля ріпчаста (фіолетова) - 1 шт
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 2
Для тарталеток картоплю очистити і відварити в підсоленій воді до готовності.
Приготувати картопляне пюре з додаванням вказаної кількості вершкового масла. Обережно, щоб не згорнулося, вбити в пюре сире яйце, добре перемішати, щоб не було грудочок. Залишити пюре остигати. Тут один нюанс - в залежності від сорту картоплі може знадобитися трохи борошна в пюре для зв'язки, але зазвичай обходжуся без борошна.
З охололого пюре зробити тарталетки. Для цього знадобляться формочки для мафінів, якщо формочки НЕ силіконові, то їх попередньо змастити олією.
Невеликі порції картопляного пюре помістити в формочки і змоченими у воді руками акуратно розім'яти картоплю всередині форми по всій площі. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати до зарум'янювання, хвилин 15-20.
Готові тарталетки вийняти з духовки, акуратно витягнути з формочок і залишити остигати до повного охолодження на решітці.
Почистити і філетіровать оселедець. Половинку 1 філе оселедця порізати дрібними шматочками. Кількість оселедця залежить від Вашої любові до даного продукту і від солоності самого оселедця.
Буряк і яйце потерти на тертці. Для заправки змішати натуральний йогурт з гірчицею, перемішати.
Змішати буряк, яйце, посічений оселедець, додати йогуртовий соус, перемішати, приправити чорним перцем.
Тарталетки начинити «шубою», а зверху викласти по шматочку оселедця, прикрасити кільцями цибулі.
Джерело: http://alcogradus.at.ua |