Категорії розділу
Мої статті [85]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Оселедець на шубі в картопляних тарталетках

Оселедець на шубі в картопляних тарталетках

Скоро, вже зовсім скоро головне свято дітвори і дорослих Новий Рік. А що за Новий Рік без двох нерозлучних друзів - салату "Олів'є" та "Оселедець під шубою".Коротше, експериментую. Тепер ось уже два роки на свята готую так. А смак залишається незмінний - смак оселедця під шубою! Замість йогурту Ви можете використовувати майонез.

Інгредієнти для «Оселедець на шубі в картопляних тарталетках»:
для тарталеток

Картопля - 4 шт
Масло вершкове - 10 г
Яйце куряче - 1 шт
Сіль за смаком
для шуби

Буряк (відварний або запечений) - 1 шт
Яйце куряче (зварене круто) - 1 шт
Оселедець (філе 1/4 цілої оселедця) - 1/4 шт
Йогурт (натуральний) - 100 г
Гірчиця (звичайна) - 0.25 год. Л.
Крім того

Оселедець (або за кількістю тарталеток) - 6 скибок.
Цибуля ріпчаста (фіолетова) - 1 шт
Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 2

Для тарталеток картоплю очистити і відварити в підсоленій воді до готовності.

 Приготувати картопляне пюре з додаванням вказаної кількості вершкового масла. Обережно, щоб не згорнулося, вбити в пюре сире яйце, добре перемішати, щоб не було грудочок. Залишити пюре остигати. Тут один нюанс - в залежності від сорту картоплі може знадобитися трохи борошна в пюре для зв'язки, але зазвичай обходжуся без борошна.

 З охололого пюре зробити тарталетки. Для цього знадобляться формочки для мафінів, якщо формочки НЕ силіконові, то їх попередньо змастити олією.
Невеликі порції картопляного пюре помістити в формочки і змоченими у воді руками акуратно розім'яти картоплю всередині форми по всій площі. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати до зарум'янювання, хвилин 15-20.

 Готові тарталетки вийняти з духовки, акуратно витягнути з формочок і залишити остигати до повного охолодження на решітці.

 Почистити і філетіровать оселедець. Половинку 1 філе оселедця порізати дрібними шматочками. Кількість оселедця залежить від Вашої любові до даного продукту і від солоності самого оселедця.
Буряк і яйце потерти на тертці. Для заправки змішати натуральний йогурт з гірчицею, перемішати.
Змішати буряк, яйце, посічений оселедець, додати йогуртовий соус, перемішати, приправити  чорним перцем.

 Тарталетки начинити «шубою», а зверху викласти по шматочку оселедця, прикрасити кільцями цибулі.



Джерело: http://alcogradus.at.ua
Категорія: Мої статті | Додав: фазенда (06.10.2019) E
Переглядів: 148 | Теги: Оселедець на шубі в картопляних тар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024uCoz