Пікантні рольмопси з мигдалем і чорносливом.
Рольмопси були обов'язковою стравою в своєрідному буфеті -вітрини староберлінских пивних - "хунгертурм", дослівно "вежі для голодуючих" звідки відвідувачі самі діставали собі простенькі закуски і рольмопси мали на середнії поличці такої вітрини своє, строго визначене місце. А самі староберлінскіе пивні були місцем де частопроводили досуг люди які не мали ні кімнати, ні квартири, які орендували по кілька людей одне ліжко на якій спали по черзі, а залишок вільно часу коротали в таких ось пивних. У таких пивних крім пива продавали багато міцного дешевого алкоголю, який теж іронічно називали "бульйон". Ось тому коли одночасно з індустріалізацією почалася епоха художньо стилю бідермаєр і в моду увійшли собачки мопси, берлінський пролетаріат і назвав згорнуту з огірочком і злегка схожу на мордочку мопса оселедець - рольмопс.
Складові
4 філе оселедця
100 гр. мигдалю
100 гр. чорносливу без кісточок
50 гр. вершкового масла
Покроковий рецепт
Буде потрібно цілі половинки філе оселедця або ніжне філе Матіас. Яке буде в кінцевому підсумку наповнене не зовсім традиційною для рольмопосов начинкою. Чому не традиційної я поясню.
Приготувати начинку, як і самі рольмопси не складе особливих труднощів.
Всі інгредієнти, а саме чорнослив, мигдаль і вершкове масло необхідно за допомогою блендера перетворити в пасту.
Отриману пасту викласти на філе і згорнути філе в рулетики.
Щоб не розпалися скріпити зубочистками.
Отримані рулетики поставити на годинку в холодильник.
Перед подачею нарізати на пласти приблизно 1 см завтовшки. Прикрасити зеленою цибулею. Викласти на блюдо, до рольмопс подати крекери або тости.
Смачного!
Сучасні дотепники називають рольмопси - "німецькі суші".
Джерело: http://alcogradus.at.ua |