Рецепт засолювання сала по-венгерські
Сало відмінна закуска до міцних домашнім напоям, наприклад: самогон, хреновуха, перцовка і т.д. У цій замітці я викладу рецепт засолювання сала по-венгерські з гострим перцем.
Рецепт засолювання сала по-венгерські
Складові:
Сало - 0,5 кг, товщиною з 3 пальця,
Червоний гострий мелений перець - 1 ст л,
Паприка - 2 ст л,
Часник - 4 середніх зубчики,
Сіль.
засолка сала
Для засолювання найкраще вибрати сало по товщині, його потрібно промити під холодною водою, добре обсушити серветками або рушником. На дно посуди засипати сіль, товщиною 1-1,5 см, сало з усіх боків обтерти сіллю і відправити в холодильник на 4 дні, при цьому посуд для засолювання не закривати. Через 4 дні, поміняти сіль і знову засолити за таким же методом, і знову повторити через 4 дня.
Після засолювання сало очистити від солі, часник пропустити через часникодавку, додати перець і 1 ст л паприки, розтерти до стану пасти, обтерти сало з усіх боків рівномірно цією сумішшю, крім шкурки. Сало помістити в посуд, посипати паприкою і відправити в холодильник на 2 дні.Сало по-венгерські після засолювання має щільну структуру, зручно нарізувати тонкими скибочками, гостре і дуже пряне.
Джерело: http://alcogradus.at.ua |