Рецепти настоянок з чорної і червоної смородини
Ягоди смородини давно відомі своїм відмінним смаком. Для любителів саморобних спиртних напоїв це справжня знахідка, так як доступність і дешевизна плодів дозволяють зробити настоянку з смородини в домашніх умовах. Ми розглянемо два кращих рецепта. Всі вони перевірені на практиці не одним поколінням кулінарів.
Для приготування настоянок на смородині підходять ягоди будь-яких чорних, червоних і навіть білих сортів. Попередньо їх потрібно добре промити, очистити від гілочок і перебрати, залишивши тільки самі спілі і соковиті. За першим рецептом можна робити настоянку з самостійно заморожених або куплених в супермаркеті ягід, тобто цілий рік. Другий рецепт призначений для недавно зірваних плодів.
Алкогольної основою може бути горілка, самогон, розбавлений спирт і недорогий коньяк. В останньому випадку виходить настоянка з оригінальним ні з чим незрівняним присмаком. Раджу спробувати.
Настоянка з чорної смородини
У цьому рецепті перед настоюванням ягоди потрібно проварити, а потім розім'яти, тоді вони краще віддають ароматичні речовини. Готовий напій має красивий темний колір і приємний запах.
Складові:
горілка (розведений спирт, самогон) - 0,5 літра;
чорна смородина - 400 грам (2 склянки);
вода - 200 мл;
цукор - 250 грам.
приготування:
1. Змішати в каструлі цукор і воду, довести до кипіння.
2. Додати смородину і перемішати.
3. Прокип'ятити суміш 3 хвилини і зняти з вогню.
4. Перемять ягоди товкачкою.
5. Охолоджений до кімнатної температури смородиновий сироп змішати з горілкою, перелити в банку і щільно закрити кришкою.
6. Настоювати в темному теплому місці 18-20 днів. Щоб інгредієнти краще розчинялися раз в 2-3 дня вміст банки потрібно струшувати.
7. Профільтрувати домашню настоянку через марлю і вату.
8. Розлити в пляшки, щільно закрити пробками.
У холодильнику або підвалі напій може зберігатися більше року.
Настоянка з червоної смородини
Завдяки цим рецептом можна зробити легко настойку красивого світло-червоного кольору з нотками ягід червоної смородини і ледь вловимим присмаком спирту.
Складові:
червона смородина - 300 грам;
горілка (коньяк, самогон, спирт) - 0,5 літра;
цукор - 100-150 грам.
приготування:
1. Вимиті і очищені від гілочок ягоди червоної смородини засипати в літрову банку.
2. Додати цукор і влити горілку.
3. Закрити банку кришкою, добре струснути і поставити на 14-16 днів в тепле темне місце. Кожні 3-4 дні струшувати.
4. Профільтрувати готову настойку через ватно-марлевий фільтр і розлити в пляшки для зберігання. Термін придатності - більше року.
Джерело: http://alcogradus.at.ua |