Салат Цезар
Салат «Цезар» - страва настільки популярне, що складно уявити без нього меню класичного ресторану. Втім, статус «класичного» не означає, що з «Цезарем» не можна експериментувати!
Як готувати смачний «Цезар» і як зробити його більш цікавим
Основа класичного «Цезаря» - салат ромен. Втім, можна використовувати і айсберг - саме його і вибрав . Для однієї порції листя салату знадобиться близько 150 грам, інших інгредієнтів - по 20-30 грам.
За сочность салата будут также отвечать помидоры черри – их стоит разрезать пополам.
Зазвичай в салат «Цезар» не додають бекон, але він дуже стане в нагоді, якщо вам хочеться додати нову нотку в звичне блюдо. Для цього прожарити тонко нарізані скибочки бекону на сковороді протягом 30 хвилин, щоб позбавити його від зайвого жиру. В результаті вийде те, що в англійській мові називають «crispy bacon» - хрусткі ароматні скибочки бекону.
Куряче філе для салату «Цезар» можна приготувати по-різному. Для своєї версії салату обсмажити курку, паніровану в паприці.
Крім того, в салат додаємо розрізані навпіл перепелині яйця.
Мабуть, найцікавіша модифікація в цьому рецепті «Цезаря» - анчоуси і соус. Зазвичай рибу додають в сам салат, а соус готують окремо. При цьому рибний смак сконцентрований в окремих шматочках анчоуса. Потрібно розподілити цей смак по страві більш рівномірно: додати анчоуси в соус.
Для цього потрібно подрібнити рибу, каперси, додати випарене біле вино (випарювання позбавляє його від алкоголю), натертий пармезан і майонез.Салат практично готовий - залишилося тільки полити салат соусом і викласти на тарілку, прикрасивши тонкими скибочками пармезану.
До речі, не обов'язково купувати спеціальний ніж для цього твердого сиру. Нарізати з пармезану тонкі пластинки можна за допомогою Піллера (Овочечистка)
Джерело: http://alcogradus.at.ua |