Салат французький
Якщо хочеться чогось смачненького, але з мінімальним ризиком для фігури, то раджу приготувати «Французький» салат. Головні переваги - смачний, легкий, дуже швидко і просто готувати. Обов'язково спробуйте, цей салатик, придуманий знають толк в кулінарії французами, вам неодмінно сподобається: він такий соковитий, ніжний і вітамінний, що хочеться ще і ще)))
Складові:
(4 порції)
2 шт. кисло-солодких яблук
4 шт. курячих яєць
2 свіжі морквини
1 середня або 1/2 великої цибулини
150-200 гр. твердого сиру
майонез
сіль
пару гілочок зелені для прикраси салату
З даної кількості інгредієнтів виходить 4 порційних французьких салатів або один великий салат, розрахований на 4-х чоловік. Готується салат безпосередньо перед подачею.
У французькому салаті використовуються тільки свіжі овочі і фрукти, з попередньої підготовки - тільки відварити круто яйця. Отже, перш за все варимо круто яйця.
Беремо одну середню або половинку великої цибулини, чистимо, дрібно ріжемо. Щоб видалити гіркоту, подрібнену цибулю заливаємо окропом, залишаємо на 10-15 хвилин. Потім цибулю відкидаємо на друшляк (воду треба ретельно відцідити).
Беремо дві досить великі морквини, чистимо, тремо на середню терку.
Зварені круто яйця, заливаємо холодною водою (щоб краще чистилися). Трем яйця на середню терку.
Твердий сир теж трем на середню терку, можна купити вже натертий сир.
Яблука розрізаємо на четвертинки, видаляємо серцевини. Яблука трем останніми, так як вони мають властивість окислюватися на повітрі. Трем яблука на середню терку.
Беремо порційну металеву або пластикову форму (форму можна вирізати з пластикової пляшки або банки). Ставимо форму на тарілку.
Кладемо шар цибулі. Цибулю притискаємо ложкою, щоб щільно прилягла.
Змащуємо цибулю тонким шаром майонезу. Багато майонезу класти не потрібно, оскільки французький салат і так відрізняється соковитістю.
Кладемо шар яблук, змащуємо майонезом.
Кладемо терте яйце, солимо, змащуємо майонезом.
Потім йде шар моркви, змащуємо майонезом.
Останній шар - тертий сир. Сир теж притискаємо ложкою, щоб утворився більш-менш щільний сирний шар.
Якщо під формою з'явилося трохи соку, це не страшно, промокуємо сік серветкою.
Акуратно знімаємо форму, прикрашаємо салат гілочкою зелені, і вуаля - салат французький з яблуками і морквою готовий! Можна подавати на стіл!
Цю страву варто спробувати
Джерело: http://alcogradus.at.ua |