Категорії розділу
Мої статті [85]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Саморобна хреновуха за класичним рецептом

Саморобна хреновуха за класичним рецептом

Настоянка горілки на корені хрону з давніх-давен відома відмінним смаком і корисними властивостями. Згідно з указом Петра I кожне подвір'я мало зберігати певний запас цього спиртного, видаючи його людям важкої фізичної праці і тим, хто працював на холоді. Рецепт неодноразово випробуваний на практиці, виходить дуже смачно.

Свіжий корінь можна замінити консервованим, сушеним або замороженим. Однак настойка буде не такою запашною, так як напівфабрикати втрачають частину корисних речовин і аромату.

На алкогольній основи ідеально підходить магазинна пшенична горілка, але можна зробити хріновуху на самогоні або етиловому спирті (попередньо розведеним до 40-45 градусів). Вимоги до якості алкоголю нижчі, ніж, наприклад, для домашніх лікерів, навіть посередній самогон після настоювання на хроні перетворюється в благородний напій.

Складові:

горілка (спирт, самогон) - 0,5 літра;
рідкий мед - 1 чайна ложка;
корінь хрону - 7-10 см;
лимонний сік - 2 столові ложки (за бажанням);
гірчиця в зернах - 1 чайна ложка (за бажанням).

У класичному рецепті лимонний сік і гірчиця не використовуються, але їх додавання пом'якшує смак.

Рецепт хріновухи
1. Корінь хрону очистити і перетерти на тертці.

2. Змішати в скляній пляшці або банці лимонний сік, мед і гірчицю. Засипати перетертий хрін.

3. Додати горілку (самогон, розведений спирт), щільно закрити, кілька разів добре струсити.

4. Настоювати в теплому, темному місці 4 дні. Струшувати раз на добу.

5. Отриману настойку профільтрувати через марлю, потім процідити через шар вати, перелити в скляну ємність і закупорити. Домашня хреновуха повинна мати злегка жовтуватий колір і приємний запашний аромат.

Термін придатності далеко від прямих сонячних променів в герметично закритій пляшці - 2-3 роки. Фортеця - 36-38 градусів

Як пити хріновуху
Подають напій сильно охолодженим і п'ють залпом з невеликих стопок. На смак настоянка на хроні м'якше, ніж її найближча родичка - перцовка. Кращою закускою до хреновуха вважаються м'ясні страви і холодець.

Ще одна цікава особливість - сильне підвищення апетиту. Після випитих 20-30 мл хріновухи людина готова з'їсти все, що є на столі. 



Джерело: http://alcogradus.at.ua
Категорія: Мої статті | Додав: фазенда (05.26.2019) | Автор: Алкоградус E
Переглядів: 358 | Теги: настоювання на хроні, cаморобна хреновуха, приготувавши домашню хріновуху, Хреновуха | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024uCoz