1. Солоні огірки. Безумовний лідер нашого рейтингу. Це найшвидша закуска до горілки, яку можна знайти. Для приготування досить відкрити банку з огірками (саморобними або купленими) і поставити її на стіл. Ніхто з гостей не буде проти подібних ласощів.
Добре коли огірки засолені зі спеціями (часником, перцем, лавровим листом, петрушкою і т.д.), тоді у них з'являється неповторний смак. Розсіл краще не виливати, а зберегти. Наступного після застілля ранку він стане незамінним помічником у боротьбі з похміллям.
Солоні огірки за цим рецептом консервуються без додавання оцту та інших кислот. Вони виходять хрусткі і дуже смачні, прекрасно зберігаються всю зиму, і навіть не одну, в квартирі при кімнатній температурі! Наші солоні огірки в банках нічим не поступляться справжнім бочковим, при цьому не потрібно боятися, що вони перекиснуть
Склад:
на дві 3-х літрові банки солоних огірків 4 кг дрібних огірків (або 3 кг середніх)
5 л розсолу: на 1 л води - 1,5 ст. ложки з гіркою великої нейодованої солі
зелень (можна не все): - листя хрону 3-5 шт
- листя чорної смородини 20-30 шт
- листя вишні 10-15 шт
- листя волоського горіха або дуба 5-10 шт
- гілочки кропу з насінням 4-5 шт
3-5 стручків гострого перцю
корінь хрону
Джерело: http://alcogradus.at.ua |