Категорії розділу
Мої статті [85]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Традиційна гірка настоянка на травах

Традиційна гірка настоянка на травах

Багато міщан цікавилися приготуванням спиртних напоїв, вони створювали в маєтках винокурні, на яких проводили експерименти. Значні фінансові ресурси, досить високий рівень освіти і наявність вільного часу дозволили удосконалити обладнання для перегонки.

Рецепт
Складові:

самогон (спирт 60-80%) - 1 літр;
подрібнений корінь калгану (перстачу) - 10 грам;
звіробій - 5 грам;
перцева (англійська) м'ята - 5 грам;
ромашка - 5 грам;
полин - 1 грам;
аніс - 10 грам.
До складу можна додати (або прибрати) будь-які трави, створюючи унікальний рецепт. Традиційно  цукор не використовувався, настоянка повинна бути гіркою. У деяких окремих випадках зустрічається мед. Використовувати горілку не рекомендується, оскільки її міцність занадто низька. Мінімальний вміст спирту в алкогольній основі - 60%.

приготування:

1. Трави скласти в банку для настоювання.

2. Залити міцним самогоном або спиртом. Перемішати.

3. Банку щільно закрити кришкою. Поставити на 14-16 днів в тепле темне місце. Раз в 2-3 дня збовтувати.

4. Профільтрувати настій через 3-4 шари марлі або щільну тканину, добре віджавши макуху.

5. Розлити готовий  настій в пляшки для зберігання (бажано з темного скла), герметично закрити. Перед дегустацією залишити на 2-3 дня для стабілізації смаку.

Зберігати в темному місці. Термін придатності до 5-ти років. 



Джерело: http://alcogradus.at.ua
Категорія: Мої статті | Додав: фазенда (06.17.2019) | Автор: Алкоградус E
Переглядів: 155 | Теги: гірка настоянка на травах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024uCoz