Шашлик
Існує безліч варіацій маринадів для шашлику - в якості основи використовують мінеральну воду, пиво, кефір, вино, соки і багато іншого. Але незалежно від того, яку основу ви виберете, потрібно дотримуватися кількох універсальних порад, які допоможуть приготувати найсмачніший шашлик.
Поради з приготування:
в залежності від виду м'яса, його потрібно нарізати по-різному - свинину можна нарізати досить великими шматками, тоді як яловичину та баранину краще нарізати меншими;
маринувати шашлик краще в скляній, керамічній або емальованому посуді;
цибулю і трави для маринаду рекомендується добре пом'яти руками, щоб вони дали сік;
замариноване м'ясо потрібно накрити і поставити зверху вантаж;
час для маринування шашлику залежить від виду маринаду, але зазвичай це від 2 до 6 годин.
Секрет смачного шашлику - ховається в маринаді. Пропонуємо вам кілька варіантів маринаду, а також експрес-варіант маринування, коли на пікнік ви вирішили піти спонтанно.
1. Кращі маринади для шашлику
2.Шашлик в кефіро мятному маринаді
Джерело: http://alcogradus.at.ua |