Сало покроковий рецепт з фото
Сало - це не тільки смачний, але ще і дуже корисний продукт. Сало містить дефіцитний селен і арахідонову кислоту, а також бере участь в обміні холестерину. Для здорової печінки дуже корисно з'їдати натщесерце шматочок свіжого несолоного сала.
Сало по Українські
Приготувати сало по-українськи в домашніх умовах зовсім просто, головне, вибрати на ринку гарне свіже сало.
Для приготування сала по-українськи підготувати всі продукти за списком. Добре взяти сало з невеликою м'ясним прошарком.
Складові
Сало свіже - 500 г
Сіль кам'яна - 4-5 ст.л.
Перець червоний - 0.5 ч.л.
Перець чорний - 0.5 ч.л.
Паприка - 0.5 ч.л.
Коріандр - 0.5 ч.л.
Хмелі-сунелі - 1 ч.л.
Лавровий лист - 3-4 шт.
Кріп сухий - 1 ч.л.
Часник - 5-6 зубчиків
Мити сало не рекомендується, але ринкове сало я б все-таки помив. Обтерти сало паперовими рушниками і нарізати на шматки 7-8 см.
Почистити часник і нарізати його пластинками. Нашпигувати сало часником, зробивши в м'якоті глибокі надрізи. Змішати в тарілці сіль, чорний і червоний перець, паприку, коріандр, сухий кріп і хмелі-сунелі. Подрібнити лавровий лист.
Кожен шматок сала добре обваляти в суміші солі з приправами. Не потрібно боятися пересолити сало, так як це дуже "розумний продукт" і більше ніж потрібно він не візьме.
На дно підходящого посуду насипати трохи солі зі спеціями, щільно викласти шматочки сала і присипати сіллю зверху. Прикрити посуд кришкою і прибрати сало в прохолодне місце на три доби.
Через цей час смачне сало по-українськи готово! З нього випливає зчистити сіль і нарізати порційними шматочками.
Смачного!
1.Сухий посол сала з часником і спеціями
2.Дуже смачне сало в розсолі
3.Сало в цибулинні
4.Рецепт засолювання сала по-венгерські
Джерело: http://alcogradus.at.ua |