Рецепти десяти кращих закусок до горілки
Які вирішили побалувати себе горілочкою раджу заздалегідь подбати про гарну закуску. Інакше вечір з великою кількістю міцного спиртного може перетворитися на тортури. Пропоную вашій увазі 10 кращих рецептів закуски під горілку. Всі розглянуті страви просто готуються в домашніх умовах.
1. Солоні огірки. Безумовний лідер нашого рейтингу. Це найшвидша закуска до горілки, яку можна знайти. Для приготування досить відкрити банку з огірками (саморобними або купленими) і поставити її на стіл. Ніхто з гостей не буде проти подібних ласощів
.
2.Оселедець Це прекрасна рибна закуска під горілку. Благо зараз можна самому не обробляти оселедець, а купити вже готові шматки в баночках. Це помітно економить час. Рекомендую подавати оселедець з крупнонарезанним свіжою цибулею.
Свиняча рулька - частина передньої ноги, прилегла до колінного складу, ще називається гомілкою, передпліччя або свинячий окіст. При заготівлі м'яса межами відділення від інших частин є колінний і ліктьовий суглоби. Один з найбільш вдалих варіантів приготування - маринування рульки в пиві з подальшим запіканням в духовці. У Баварії це блюдо називають «Schweinehaxe» і подають на Октоберфесті, а в Чехії запечена рулька відома, як «Печено вепрево коліно» і поєднується не тільки з пивом, а й будь-яким міцним спиртним.
Ми розглянемо класичний німецький рецепт.
Далі
4.Сало покроковий рецепт
Сало - це не тільки смачний, але ще і дуже корисний продукт. Сало містить дефіцитний селен і арахідонову кислоту, а також бере участь в обміні холестерину. Для здорової печінки дуже корисно з'їдати натщесерце шматочок свіжого несолоного сала.
Приготувати сало по-українськи в домашніх умовах зовсім просто, головне, вибрати на ринку гарне свіже сало.
Для приготування сала по-українськи підготувати всі продукти за списком. Добре взяти сало з невеликою м'ясним прошарком.
Далі
5.Шашлик
Існує безліч варіацій маринадів для шашлику - в якості основи використовують мінеральну воду, пиво, кефір, вино, соки і багато іншого. Але незалежно від того, яку основу ви виберете, потрібно дотримуватися кількох універсальних порад, які допоможуть приготувати найсмачніший шашлик
Поради з приготування:
в залежності від виду м'яса, його потрібно нарізати по-різному - свинину можна нарізати досить великими шматками, тоді як яловичину та баранину краще нарізати меншими;
Далі
6.Салати і закуски
Салати і закуски, такі красиві і ароматні, наповнені всілякими спеціями, призначені для збудження апетиту, тому зазвичай їх подають перед основною стравою. Дієтологи рекомендують їсти салати кожен день, адже саме салати є основними постачальниками вітамінів, мікроелементів і мінеральних солей. На цій сторінці ви знайдете багато різних салатів, простих і складних, швидких і які вимагають трохи терпіння, але всі рецепти салатів смачні і корисні
Далі
7.Картопля
У всі часи найулюбленішим блюдом і чудовою закускою під горілочку була картопля. Як закуска картопля просто ідеальна - її можна відварити, посмажити, і часу на її приготування потрібно зовсім небагато.
Картопля може бути як гарніром до м'яса, так і ідеально виступить в якості основного блюда на святковому столі.А якщо її зверху посипати ще дрібно нарубаної зеленню петрушки і кропом, то встояти перед нею буде просто неможливо.
Далі
8.Буженина зі свинини - класичний рецепт
Є багато рецептів приготування смачної буженини в домашніх умовах, але цей спосіб є особливим, можна сказати універсальним. Таке м'ясо можна вживати і гарячим, і холодним.
Інгредієнти: вода, запашний перець, зелень петрушки, червоний перець мелений, цибуля, меліса, мускатний горіх, соняшникова олія, цукор, свинина, сіль, кріп, чорний перець мелений, часник
Починаємо приготування м'яса: нежирний шматок свинини вагою 1-2,5 кг обмиємо в трохи теплій воді і обсушити серветкою.
Далі
9.Шийкa із свинини в мультиварці
Відмінна закуска до будь-якого свята, порадуй своїх гостей! . Дуже смачне мяско, А мультиварка як завжди творить чудеса
Далі
10.Оселедець на шубі в картопляних тарталетках
Скоро, вже зовсім скоро головне свято дітвори і дорослих Новий Рік. А що за Новий Рік без двох нерозлучних друзів - салату "Олів'є" та "Оселедець під шубою".
Коротше, експериментую. Тепер ось уже два роки на свята готую так. А смак залишається незмінний - смак оселедця під шубою! Замість йогурту Ви можете використовувати майонез.
Далі
Джерело: http://alcogradus.at.ua |