Для любителів домашніх спиртних напоїв ягоди журавлини є цінним і одночасно доступною сировиною, з якого роблять лікери, настойки і наливки, що отримали смак«клюковки». Пропоную ознайомитися з кращими рецептами настоянок журавлини на горілці, спирті і самогоні. При достатній кількості сировини з приготуванням впораються навіть початківці кулінари.
Настоянка - алкогольний напій, приготований методом настоювання дистиляту або розведеного етилового спирту на фруктах, ягодах, травах, корінні, спеціях або прянощах. Зазвичай настойки міцніше лікарів, але менш солодкі. У рубриці розглянуто домашні рецепти настоянок та технології їх приготування.
Настоянка горілки на корені хрону з давніх-давен відома відмінним смаком і корисними властивостями. Згідно з указом Петра I кожне подвір'я мало зберігати певний запас цього спиртного, видаючи його людям важкої фізичної праці і тим, хто працював на холоді. Пропоную відродити традиції предків, приготувавши домашню хріновуху. Рецепт неодноразово випробуваний на практиці, виходить дуже смачно.
Ентузіастам, які не бажають купувати італійський лікер в магазинах, раджу зробити самбуку в домашніх умовах. Рецепт дуже простий, його втілення в життя не вимагає багато сил, часу і грошей. Всі необхідні інгредієнти легкодоступні. Технологія приготування описана нижче.
Якщо вам набридли традиційні алкогольні напої (пиво, горілка, вино), раджу побалувати себе нетрадиційним спиртним, наприклад, абсентом. Причому необов'язково купувати його в магазині. Витративши трохи часу, можна приготувати абсент в домашніх умовах. Всі потрібні інгредієнти продаються в магазині або аптеці. Напій виходить навіть краще, ніж магазинний. Чому так, розповім далі.
Домашній вермут максимально наближений до справжнього мартіні
Вермути подобаються мільйонам людей по всьому світу. Навіть якщо ви вважаєте, що ніколи не чули про подібний спиртному, це не так, тому що легендарний мартіні теж відноситься до вермутам. Далі я розповім, як приготувати аналог мартіні в домашніх умовах, використовуючи вино, трави, спирт і цукор. Смаком імітація близька до оригіналу.
З кожним роком легендарний вермут мартіні все більше і більше підкорює серця Українців. Особливо він подобається жіночій частини населення. Дійшло до того, що багато жінок хочуть приготувати мартіні в домашніх умовах. Спеціально для них ми викладаємо простий рецепт, який дозволяє створити відразу кілька різновидів.
У цьому матеріалі я розповім, як зробити віскі в домашніх умовах за класичною технологією, яка використовується в Ірландії і Шотландії. Рецепт багато в чому нагадує звичайне самогоноваріння, але додається ще один етап - наполягання на деревині дуба, яке триває шість і більше місяців. Отримати хороший напій раніше не можна.
Повна технологія приготування справжнього коньяку (бренді) та рецепти напоїв, в тій чи іншій мірі імітують колір, аромат і смак виноградних брендів, але з більш простим і швидким виготовленням.