Сало - це не тільки смачний, але ще і дуже корисний продукт. Сало містить дефіцитний селен і арахідонову кислоту, а також бере участь в обміні холестерину. Для здорової печінки дуже корисно з'їдати натщесерце шматочок свіжого несолоного сала.
Це прекрасна рибна закуска під горілку. Благо зараз можна самому не обробляти оселедець, а купити вже готові шматки в баночках. Це помітно економить час. Рекомендую подавати оселедець з крупнонарезанним свіжою цибулею.
1. Солоні огірки. Безумовний лідер нашого рейтингу. Це найшвидша закуска до горілки, яку можна знайти. Для приготування досить відкрити банку з огірками (саморобними або купленими) і поставити її на стіл. Ніхто з гостей не буде проти подібних ласощів.
Які вирішили побалувати себе горілочкою раджу заздалегідь подбати про гарну закуску. Інакше вечір з великою кількістю міцного спиртного може перетворитися на тортури. Пропоную вашій увазі 10 кращих рецептів закуски під горілку. Всі розглянуті страви просто готуються в домашніх умовах.
Імітація смаку текіли в домашніх умовах (настоянка горілки на алое)
Справжню текілу роблять не з кактуса, як думають багато хто, а з соку блакитної агави, що росте тільки в Мексиці. Але вітчизняні хіміки-любителі знайшли вихід. Вони додумалися використовувати рослину, яке за своїм хімічним складом найближче до агави. Їм виявилося алоє вера. Тепер щоб зробити текілу в домашніх умовах, досить роздобути кілька листочків алоє, що росте в вазонах.
Настоянка і лікер на журавлині: 6 рецептів в домашніх умовах
Журавлина - соковита і ароматна ягода, вона пом'якшує смак і перебиває запах будь-якого алкоголю, навіть якщо це спирт або самогон не найкращої якості. Також журавлинну настоянку можна зробити з заморожених ягід. Багато хто навіть рекомендують попередньо заморозити журавлину, вважаючи, що така ягода віддає сік набагато краще. Сам же напій виходить красивого малинового кольору.
Для приготування обліпихової лікеру можна використовувати свіжу або заморожену ягоду. У деяких рецептах передбачається використання обліпихової соку. Щоб прискорити і полегшити цей процес можна використовувати соковижималку або вичавити сік через марлю, попередньо подрібнивши ягоду зручним для вас способом.
Ягоди смородини давно відомі своїм відмінним смаком. Для любителів саморобних спиртних напоїв це справжня знахідка, так як доступність і дешевизна плодів дозволяють зробити настоянку з смородини в домашніх умовах. Ми розглянемо три кращих рецепта. Всі вони перевірені на практиці не одним поколінням кулінарів.
Ром (англ. Rum, ісп. Ron, фр. Rhum) - міцний спиртний напій, що виготовляється шляхом зброджування і перегонки з побічних продуктів цукрово-тростинного виробництва, таких як патока і тростинний сироп. Прозора рідина, що виходить після перегонки, зазвичай потім витримується в дубових або інших бочках.