Кальвадос: 2 рецепта в домашніх умовах з яблук і груш
Заради зручності викладу, запропоновані вашій увазі напої все ж будуть проходити під загальноприйнятою назвою «домашній кальвадос». Почнемо ж ми з декількох застережень, які допоможуть вам уникнути відвертої профанації і максимально наблизити ваш саморобний кальвадос до французьких стандартів.
Калганіка - настоянка на горілці з коренем калгану
Калганіка - це настоянка, для виготовлення якої використовується так званий корінь Калгана. Горілчана, самогонна і навіть спиртова настоянка на корені калгану є не тільки дуже приємним хоч і специфічним напоєм, але і ефективним засобом від багатьох захворювань. Таким чином, вживана в розумних межах калганівка, може вважатися класичним прикладом поєднання приємного з корисним.
Настоянки на основі самогону: 12 рецептів в домашніх умовах
Міцні напої, одержувані шляхом настоювання плодів і сухогої рослинної сировини на самогоні, користуються популярністю через абсолютну натуральність і в легкості їх приготування. Робити їх не тільки просто, але й швидко - термін витримки зазвичай не перевищує 2 тижнів, а іноді досить і декількох днів.
Перш за все, потрібно розібратися з інгредієнтами. Для приготування напою а-ля бурбон в якості основи найкраще підійде кукурудзяна та інша зернова мука або крупа, а в якості оцукрювача - будь-який сухий світлий неферментований солод. Потім, варто визначитися з співвідношенням зернових. Для цього, необхідно ознайомитися з наступними пропорціями:
Скумбрія гарячого копчення: як приготувати смачно в домашніх умовах
Скумбрія - поширена і улюблена багатьма риба. Вона продається в солоному, копченому, замороженому вигляді, а також у вигляді консервів. Вживають її як самостійну страву, використовують для приготування салатів, закусок, бутербродів. Але дуже смачним ласощами вважається скумбрія гарячого копчення.
Рольмопси були обов'язковою стравою в своєрідному буфеті -вітрини староберлінских пивних - "хунгертурм", дослівно "вежі для голодуючих" звідки відвідувачі самі діставали собі простенькі закуски і рольмопси мали на середнії поличці такої вітрини своє, строго визначене місце.
Практично на будь-якому святковому столі закуски з риби йдуть на другому місці після м'ясних. Серед них найпопулярніші - це: оселедець, заливна риба, домашні шпроти і звичайно ж риба під маринадом. Обов'язково спробуйте рецепти рибних закусок від наших кулінарів з фотографіями і поетапним приготуванням.
«Мисливська» - одна з найбільш популярних радянських гірких настоянок, пряна, різка, гостра - напій справжніх чоловіків, «мисливців» як в прямому, так і в переносному сенсі, охочих випити. Ковток такої настоянки бадьорить, додає сили, зігріває і покращує настрій
Цілющі настойки вже давно і вельми ефективно використовуються для лікування захворювань різних систем організму. До теперішнього часу склад таких препаратів, технологія їх приготування і особливості прийому були чітко позначені.
Міцні напої, одержувані шляхом настоювання плодів і сухого рослинної сировини на самогоні, користуються популярністю через абсолютну натуральність і легкості приготування.